Kansainvälistyminen palvelee myös suomalaisia asiakkaita

Kansainvälistyminen palvelee myös suomalaisia asiakkaita

Maustepalvelu on lähtenyt satsaamaan voimakkaasti vientiin. Taloon on palkattu uutta väkeä ja sekä raaka-ainevalikoima, että sen myötä tarjonta on kasvanut ja kasvaa. Tämä hyödyttää myös suomalaisia asiakkaita.
Viennin kehittymisen ja kehittämisen taustalla on luonnollisesti se, että Maustepalvelu on nyt osa kansainvälistä Barentz-konsernia. Barentz toimii laajasti eri puolilla Eurooppaa ja myös Euroopan ulkopuolella, joten on luonnollista, että Maustepalvelu liittyy osana tähän kansainväliseen toimintaan.

Maustepalvelun viennissä työskentelee kolme kokenutta ammattilaista: Essi Sarrivaara, Mari Lindström ja Pekka Kahila. He muodostavat osan vientitiimistä, joka hoitaa päivittäin Barentzin kansainvälisen myynnin, asiakkaiden sekä tietysti Maustepalvelun muiden ammattilaisten kanssa asiakkaiden tarpeita ympäri Eurooppaa.

Essi on asiakkuuspäällikkönä tietysti eturintamassa kontaktoimassa asiakkaita.

-Ensi alkuun oli havaittavissa pientä epäluuloa meitä kohtaan syrjäisen sijaintimme vuoksi. Ajateltiin, että pitkien matkojen takia toimitusaikamme ovat pitkiä ja hinnat kalliita. Näin ei kuitenkaan ole, hän vakuuttaa. Maustepalvelu pystyy kilpailemaan laajan raaka-ainevarastonsa ja tehokkaan tuotantonsa ansiosta täysin eurooppalaisten kilpailijoidensa kanssa. Lisäksi Suomea kyllä arvostetaan ja meidän laatuun luotetaan, Essi kertoo.

Mari Lindström työskentelee viennin toimitusketjun ohjauksessa ja vastaa mm. kuljetuksista ja tarvittavista vientiasiakirjoista. Hän on myös osa ostotiimiä, joten myös tuonti ja ostaminen kuuluvat hänen tehtäviinsä.

-Tämä työ on hyvin monipuolista ja totta kai kun tulee mukaan kansainväliseen elintarvikkeiden raaka-ainekauppaan, on myös paljon oppimista. Onneksi täällä on erinomainen porukka ympärillä ja tukea saa aina kun sitä tarvitsee, Mari kehuu.

-Pekka Kahila on puolestaan vientitiimissä tuotekehityspäällikkönä. Hänen pitkä kokemuksensa lihapuolen tuotekehityksestä antaa hyvän pohjan jatkaa työtä nyt Maustepalvelussa. Opiskeltavaa toki riittää hänelläkin, sillä lihapuolen lisäksi Maustepalvelun tarjonta on jo laajentunut kalapuolelle ja makealle puolelle. Lisäksi on opittava tuntemaan eri maiden makumieltymysten kansalliset erityispiirteet.

Myös Pekka, paitsi että kehuu lähimpiä työkavereitaan, tähdentää myös sitä miten tärkeää on muun Maustepalvelun väen tuki kehitystyössä. Edellisessä työpaikassaan Helsingin yliopistossa hän joutui toimimaan paljon yksin, nyt hänellä on vahva tukiverkosto ympärillään. Tämä on Pekan mukaan tärkeää, koska Maustepalvelun kansainvälistyminen on vasta alussa. Edessä on iso työmaa, jossa tarvitaan kaikkia, hän toteaa.

Suomalaisten asiakkaiden kannalta Maustepalvelun kehittyminen on myönteinen asia, he vakuuttavat. Raaka-ainevalikoima kasvaa, Maustepalvelun suomalaisille asiakkailleen tarjoama kansainvälinen verkosto ja asiantuntemus laajenevat. Tämä toisaalta pakottaa ja myös mahdollistaa sen, että toimintaprosesseja voidaan kehittää ja näin parantaa myös suomalaisten asiakkaiden palvelua edelleen.Keskustele asiantuntijan kanssa