Maustepalvelu mukana Team Rynkebyn tempauksessa

Maustepalvelu mukana Team Rynkebyn tempauksessa

Team Rynkeby on eurooppalainen hyväntekeväisyyspyöräilyjoukkue, joka pyöräilee joka kesä Pariisiin ja kerää rahaa vakavasti sairaille lapsille.

Tiimi perustettiin vuonna 2002, kun 11 pyöräilyn harrastajaa, joilla oli yhteyksiä tanskalaiseen yritykseen Rynkeby Foodsiin päätti pyöräillä Pariisiin nähdäkseen Tour de Francen maaliintulon.

Osallistujat onnistuivat sponsoreiden hankinnassa niin hyvin, että he lahjoittivat yli jääneet 5100 euroa Odensen yliopistollisen sairaalan lasten syöpäosastolle.

Hauskasta tempauksesta vuosittaiseksi hyväntekeväisyystapahtumaksi

Tanskalaisten tempauksesta syntyi traditio, jonka osallistujien ja sponsorien määrä kasvaa vuosi vuodelta. Vuosittainen lahjoitussumma on noussut parhaimmillaan yli 10 miljoonaan euroon.

Tänä kesänä 6.–15. heinäkuuta Team Rynkebyhyn osallistui 2 026 kuntopyöräilijää ja 538 huoltotiimiläistä 9 eri maasta. Mukana oli parisataa suomalaista ja yksi heistä oli Maustepalvelun myyntipäällikkö Risto Kivimäki.

”Tuttavalta kuulin, että Tampere-Lahti-joukkueen huollossa kaivattiin väkeä ja eikä aikaakaan, kun huomasin olevani joukkueen huoltopäällikkö. Värväsin mukaan myös vaimoni Merja Leikkaisen, joka vastasi ruokahuollosta.”

Maustepalvelu toimi Team Rynkeby:n tiimisponsorina. Lähestyin myös useita asiakkaitamme tuotesponsorointipyynnöillä joukkueelle ja iso kiitos kaikille mukana olleille yrityksille.”

Ruokahuoltoa ranskalaisessa maaseutumaisemassa

Suomalaiset joukkueet kokoontuivat Helsinkiin, jonne suuri osa osallistujista saapui jo pyörillä. Matka jatkui laivalla Travemündeen, josta on noin tuhat kilometriä Ranskan pääkaupunkiin.

Kaikki joukkueet lähtivät liikkeelle omalla aikataulullaan ja reittivalinnoillaan, mutta saapuivat sitten samaan aikaan Pariisiin. Tampere–Lahti-joukkueen huoltoa varten oli saatu kylmäkoneella varustettu kuorma-auto sekä kaksi pakettiautoa.

”Liikuin puolisoni kanssa kuorma-autolla, ja valmistimme joka päivä lämpimän lounaan sponsorointina saaduista elintarvikkeista. Ruuanvalmistusmahdollisuudet olivat rajalliset, mukana oli iso paellapannu ja kaksipaikkainen kaasukeittolevy. Onnistuimme kuitenkin loihtimaan maistuvia lounaita kenttäolosuhteissa koko porukalle. Me kaikki tiedämme, että ruokailu ulkona luonnon helmassa saa ruuankin maistumaan paremmalta”, Risto myhäilee.

Kuorma-autossa kulkivat myös osallistujien matkatavarat ja paljon muuta huoltoon liittyvää tavaraa. Tavarat oli pakattu rullakoihin, joiden avulla järjestystä saatiin pidettyä yllä kuormatilassa.

”Aina iltaisin kannoimme laukut hotelleihin valmiiksi ja selvittelimme, missä pyöriä voidaan pestä, huoltaa ja säilyttää. Heräsimme aamuisin ennen pyöräilijöitä ja menimme viimeisinä nukkumaan. Aika pitkäksi päivät siinä venyivät”, Kivimäki kertoo.

Suurin motivaatio matkaan lähtemiselle oli mahdollisuudessa tehdä hyvää, mutta samalla kokemus oli ikimuistoinen.

”Pääsimme näkemään ranskalaista maaseutua ja hienoja maisemia. Pyöräilijät olivat liikkeellä hirveän hyvällä fiiliksellä ja olivat kauhean tyytyväisiä, kun saivat ruokaa”, Kivimäki kertoo.

Hyväntekeväisyyspyöräilyssä suomalaisten keräämä osuus lähentelee miljoonaa euroa ja lahjoitus annetaan syöpäsairaiden parissa toimiville Sylva ry:lle ja Aamu-säätiölle. Saavutus tuntuu hyvältä.

”Se oli tunteikas hetki, kun pyöräilijät saapuivat Pariisiin. Me-henki oli korkealla ja hieno tunne siitä, että kaikki saatiin aikaan yhteisvoimin”, summaa Risto tapahtuman tunnelmia.Keskustele asiantuntijan kanssa