Nu-Tek – Uusi tapa vähentää suolan määrää

Nu-Tek – Uusi tapa vähentää suolan määrää

Jopa 50% vähemmän suolaa mausta tinkimättä tai tuotantoprosessia muuttamatta. Suolan vähentäminen on terveyden kannalta tärkeä asia, jonka monet kuluttajat jo tiedostavat. Vähäsuolaisten tai suolaa korvaavien ainesosien maku ja muut ominaisuudet eivät kuitenkaan tähän mennessä ole vastanneet suolan ominaisuuksia. Nyt tähän asiaan tulee muutos.

Suola on erinomainen ja halpa makuun ja säilyvyyteen vaikuttava ainesosa. Valitettavasti se kohottaa verenpainetta ja lisää sydänverisuonisairauksien riskiä. Siksi teollisuus on jo vuosia kehitellyt komponentteja, joilla suolaa voitaisiin korvata.

Korvaavia aineita onkin ollut markkinoilla jo pitkään, mutta valitettavasti niiden käyttö on ollut vähäistä mm. sivumakujen vuoksi. Nu-Tek on ollut jo muutaman vuoden laajasti käytössä USA:ssa ja Euroopassa, ja nyt se tulee Suomen markkinoille. Nu-Tekin vaikuttava aine on kalium. Kaliumin merkitys kehon toiminnassa on tärkeä. Se mm. auttaa elimistöä säätelemään sydämen toimintaa, ylläpitää nestetasapainoa, on tärkeä lihasten ja hermosolujen toiminnalle kuin myös munuaisille. WHO:n suositusten mukaan kaliumin määrää ravitsemuksessa pitäisi lisätä.

Nu-Tek perustuu kokonaan uuteen teknologiaan ja patentoituun prosessiin. Siinä kalium voidaan pilkkoa entistä pienemmiksi yksittäisiksi kiteiksi. Syntyy enemmän pinta-alaa ja suolan kaltaista tehoa ilman kitkerää sivumakua. Suolan määrästä voidaan korvata 30-50% ilman, että lopputulos olisi havaittavasti erilainen.

Nu-Tek:iä voidaan käyttää useissa eri elintarviketeollisuuden tuotteissa kuten raakalihavalmisteet, lihavalmisteet, jauhelihatuotteet, juustot, leipomotuotteet, snacksit, salaatin kastikkeet, kastikkeet ja keitot.

Lisäksi käyttö on yksinkertaista. Tuotantoprosessia ei tarvitse muuttaa, suola vain yksinkertaisesti korvataan Nu-Tek:lla. Jos siis esimerkiksi reseptissä on 10 kg suolaa (NaCl) ja siitä korvataan puolet, ainesosat vain sekoitetaan 5 kg suolaa ja 5 kg Nu-Tek:ia (KCl). Seos voidaan käyttää joko sinällään tai liuottaa veteen ruiskutusta varten.

Faktat lyhyesti:

  • Jopa 50%:lla alennettu natriumtaso ilman makuongelmia.
  • NaCl ruokasuolan korvaaminen 1:1 ilman valmistusprosessin muutoksia.
  • Maku ja toimivuus ovat hyvin samanlaisia kuin ruokasuolalla.
  • Ei tarvetta sivumakuja ja kitkeryyttä peittäville aromeille, ei allergeeneja.
  • Päällysmerkinnät ”Kaliumkloridi” tai ” E508”.
  • Lopputuotteen saanto ei muutu.
  • Mahdollisuus terveysväittämille Kaliumin lisääntyessä ja Natriumin vähentyessä.
  • Teollisesti vuosien testit takana lihavalmisteissa, juustoissa, leipomotuotteissa, keitoissa ja kastikkeissa.
  • Teollisen mittakaavan toimitusketju valmiina.
  • Kohtuukustannuksilla merkittävät hyödyt.

Mikäli haluat lisätietoa Nu-Tek:stä, ota yhteyttä, kerromme mielellämme lisää.Keskustele asiantuntijan kanssa