Vastuullisuusraportti 2020: mitä olemme saavuttaneet ja mitkä ovat seuraavat tavoitteemme?

Vastuullisuusraportti 2020: mitä olemme saavuttaneet ja mitkä ovat seuraavat tavoitteemme?

MP-Maustepalvelu Oy haluaa tarjota asiakkailleen ensiluokkaisia raaka-aineita pitäen samalla toimintansa vastuullisena. Otamme vastuullisuuden huomioon ennen kaikkea raaka-aineiden toimittajien valinnassa ja omassa toiminnassamme. Tämän takia olemme sitoutuneet ympäristövastuullisuuteen, noudatamme tarkkaan laadittua ympäristöohjelmaa ja otamme vastuullisuuden huomioon kaikilla toimintamme osa-alueilla. Olemme osa kansainvälistä Barentz-konsernia ja noudatamme kaikessa toiminnassamme Barentz-konsernin code of conduct-ohjeistusta, sekä omia eettisiä toimintaperiaatteitamme.

Uudessa vuoden 2020 vastuullisuusraportissamme olemme jakaneet saavutuksemme neljän vastuullisuusteeman ympärille. Näitä ovat sosiaalinen vastuullisuus, tuotteet ja tuotekehitys, taloudellinen vastuullisuus ja ympäristövastuullisuus.

Yhtenä suurena ympäristövastuullisuuden tavoitteenamme on muun muassa hallita energiankulutusta Hämeenlinnan tuotantolaitoksessamme. Olemmekin siirtyneet käyttämään päästötöntä Ilmattaren tuulienergiaa, joka tulee pienentämään hiilijalanjälkeämme noin neljänneksellä. Tuotamme tuulienergialla kaiken tuotantolaitoksellamme tarvittavan sähkön ja lämmön. Tämän johdosta suomalainen energiayhtiö Ilmatar on myöntänyt MP-Maustepalvelu Oy:lle tuulisähkösertifikaatin.

”Mausteet ovat pieni, mutta samalla hyvin olennainen osa elintarvikkeita. Jotta pääsemme lopullisesti eroon fossiilisista energianlähteistä, on meistä jokaisen tehtävä osansa”, kertoo toimitusjohtajamme Mikko Salonen.

Näillä toimenpiteillä me maustepalvelulaiset takaamme, että liiketoimintamme on jatkossakin vastuullista, asiakkaitamme ensiluokkaisella tavalla palvelevaa ja rakentuu edelleen jykevien perustukipilariemme päälle: terveys ja hyvinvointi, ihmisarvoinen työ ja talouskasvu, yhteistyö ja kumppanuus.

Tutustu vastuullisuusraporttiimme >>Keskustele asiantuntijan kanssa