MP-Maustepalvelu Oy ostaa Leipurin Oyj:n lihateollisuus-liiketoiminnan

MP-Maustepalvelu Oy ostaa Leipurin Oyj:n lihateollisuus-liiketoiminnan

MP-Maustepalvelu Oy ostaa tänään 31. elokuuta 2017 leipomoteollisuuden sekä kodin ulkopuolisen syömisen (out of home) markkinoilla toimivan Leipurin Oyj:n lihateollisuus-liiketoiminnannan.Kaupan kohteena oleva lihateollisuus-liiketoiminta toimittaa kotimaiselle lihateollisuudelle raaka-aineita kuten mausteseoksia ja luonnonsuolia. Vuonna 2016 Leipurin lihateollisuus-liiketoiminnan liikevaihto oli n. 5,5 miljoonaa euroa ja se työllisti suoraan yhden henkilön.

Kaupalla ei ole merkittävää vaikutusta Leipurin tulokseen ja kaupan myötä Leipurin Oyj keskittyy kasvustrategiansa toteuttamiseen leipomo- ja kodin ulkopuolisen syömisen markkinoilla, kertoo Leipurin toimitusjohtaja Mikko Laavainen.

Tämän kaupan myötä Maustepalvelun mahdollisuudet tarjota uusia raaka-aineita ja tuoteideoita paranee huomattavasti, sekä nykyisille, että uusille asiakkaille Suomessa.

Käyttöömme tulee kaupan myötä laajennettu päämiesverkosto ja valikoimamme suurenee entisestään, sanoo Maustepalvelun toimitusjohtaja Mikko Salonen.

Leipurin lihateollisuusmyynti tulee sulautumaan Maustepalvelun toimintaan mutta tuotteiden myynti jatkuu entisellään tutun yhteyshenkilön voimin. Esa Saarela siirtyy Maustepalvelun myyntiorganisaatioon.

Lisätietoja:

Mikko Laavainen
toimitusjohtaja
Leipurin Oyj
mikko.laavainen@leipurin.com
puh 0405768348

Mikko Salonen
toimitusjohtaja
MP-Maustepalvelu Oy
mikko.salonen@maustepalvelu.com
puh. 040 5451696

MP-Maustepalvelu Oy on Suomen johtava elintarviketeollisuuden mausteisiin ja muihin raaka-aineisiin erikoistunut yritys, joka kuuluu hollantilaiselle Barentz-konsernille.

Vuonna 2016 MP-Maustepalvelu Oy:n liikevaihto oli 23,3 miljoonaa euroa ja se työllistää lähes 70 henkilöä Hämeenlinnassa. Raaka-aine- ja sekoitusalalla globaalisti toimivan Barentzin liikevaihto vuonna 2016 oli n. 1 miljardi euroa ja se työllistää noin 900 henkilöä. Konsernin pääkonttori on Amsterdamissa.

Leipurin Oyj on Suomen johtava leipomo-, elintarviketeollisuuden sekä kodin ulkopuolisen syömisen (out of home, OOH) markkinoilla toimiva ASPO Oyj:n tytäryhtiö.

Vuonna 2016 Leipurin konsernin liikevaihto oli noin 113 miljoonaa euroa ja se työllistää hieman yli 300 henkilöä.Keskustele asiantuntijan kanssa