Vastuullisuusraportti 2021: sosiaalista vastuuta ja makujen hiilijalanjäljen pienentämistä

Vastuullisuusraportti 2021: sosiaalista vastuuta ja makujen hiilijalanjäljen pienentämistä

MP-Maustepalvelu Oy haluaa tarjota asiakkailleen ensiluokkaisia raaka-aineita pitäen samalla toimintansa vastuullisena. Otamme vastuullisuuden huomioon ennen kaikkea raaka-aineiden toimittajien valinnassa ja omassa toiminnassamme. Tämän takia olemme sitoutuneet ympäristövastuullisuuteen, noudatamme tarkkaan laadittua ympäristöohjelmaa ja otamme vastuullisuuden huomioon kaikilla toimintamme osa-alueilla. Olemme osa kansainvälistä Barentz-konsernia ja noudatamme kaikessa toiminnassamme Barentz-konsernin code of conduct-ohjeistusta, sekä omia eettisiä toimintaperiaatteitamme.

Uudessa vuoden 2021 vastuullisuusraportissamme olemme jakaneet saavutuksemme neljän vastuullisuusteeman ympärille. Ensimmäinen teema käsittelee sosiaalista vastuullisuutta, toinen tuotetta ja tuotekehitystä, kolmas taloudellista vastuullisuutta ja neljäs ympäristövastuullisuuta.

Otamme vastuullisuuden huomioon myös raaka-aineiden toimittajien valinnassa. Olemme aloittaneet syksyn 2021 aikana tekemään kattavan kyselyn raaka-ainetoimittajiemme sosiaalisesta vastuullisuudesta ja saamme sen valmiiksi vuoden 2022 alkupuoliskolla.

Pandemiarajoitusten poistuminen on luonut suuren pulan raaka-ainemarkkinoille, sillä kulutus monissa hyödykkeissä on lisääntynyt ennätysmäisesti. Maailmanlaajuinen konttipula on heikentänyt raaka-aineiden saatavuutta ja toimitusajat ovat olleet pitkiä. Olemme halunneet turvata asiakkaidemme liiketoiminnan raaka-ainesaatavuuden standardit täyttävillä ainesosilla, joten olemme pyrkineet varmistamaan raaka-aineiden saatavuuden jo kuukausia etukäteen.

Yhtenä keskeisimpinä ympäristötavoitteinamme on pakkausmäärän vähentäminen, kierrätyksen tehostaminen ja energiankulutuksen hallinta Hämeenlinnan tuotantolaitoksessamme. Ilmattaren tuulisähköön siirtymisellä on ollut paljon positiivisia vaikutuksia Maustepalvelulle, sillä hyödynnämme sähköä myös lämmityksessä.

”Mausteet ovat pieni, mutta samalla hyvin olennainen osa elintarvikkeita. Jotta pääsemme lopullisesti eroon fossiilisista energianlähteistä, on meistä jokaisen tehtävä osansa”, kertoo toimitusjohtajamme Mikko Salonen.

Näillä toimenpiteillä me maustepalvelulaiset takaamme, että liiketoimintamme on jatkossakin vastuullista, asiakkaitamme ensiluokkaisella tavalla palvelevaa ja rakentuu edelleen jykevien perustukipilariemme päälle: terveys ja hyvinvointi, ihmisarvoinen työ ja talouskasvu, yhteistyö ja kumppanuus.

Tutustu vastuullisuusraporttiimme >>Keskustele asiantuntijan kanssa